احتمالا معرفی شهر خرو همان معرفی چیکوه است به نوعی دیگر ، چیکوه از دل شهر خرو برون تراویده پس بهتره قبل از هر چیزی شهر خرو رو معرفی کنیم . در چیکوه شما محصولات زیادی می بینید که ارگانیک هستند و لذت یک خوردنی ارگانیک رو به شما می دهند . باید بدونید که شهر خرو یک معجزه ی طبیعت است، شهر بام های طلایی ، قطب آلوی ایران ، یک نام که قدمت طولانی پشتش خوابیده و ما در این مقاله می خواهیم به معرفی این ابرشهر کشاورزی ایران بپردازیم ، شهری که احتمالا نمی شناسید اما باید بدانید قطب آلوی ایران است.
در این صفحه خواهیم خواند
معرفی جغرافیایی شهر خرو
شهر خَرْوْ در استان خراسان رضوی و 85 کیلومتری مشهد و نزدیک شهرستان نیشابور قرار دارد . شهر خرو دقیقا در مسیر بین نیشابور و مشهد قرار دارد و اگر از جاده مشهد نیشابور تا به حال تردد کرده باشید، از میان شهر خرو هم گذشته اید. شهر خرو دارای 4 محله به نام های علیا(بهارستان)، سفلی(گلستان) ، شهرک امام رضا (ع) و برج می باشد که به برج ساحل برج نیز گفته می شود. فاصله خرو تا مشهد حدود 85 کیلومتر و فاصله خرو تا نیشابور حدود 20 کیلومتر می باشد.
آلو خشک می خواین ؟روی خرید آلو خشک کلیک کنید.
جاذبه های گردشگری، توریستی خرو
شهر خرو با داشتن جذابیت های گردشگری سالانه پذیرای هزاران مسافر از سراسر ایران است. از جذابیت های گردشگری این شهر میتوان به موارد زیر اشاره کرد: آبشار شاه سو (شش آب) و آبشار رود میان، دو رود خروشان به نام های رودخانه کوچک و بزرگ و همچنین دهها چشمه جوشان و باغات سرسبز و مردمانی با صفا و مهماندوست که آماده پذیرایی از شما عزیزان هستند. مسیر سرسبز و ییلاقی شهر خرو و مخصوصا مسیر آبشارهای خرو
در چیکوه بخوانید :: پخش عمده آلو خشک
شهر خرو به چه نام هایی معروف است ؟
– بامهای طلایی
– مهد آلوی ایران
– نگین ییلاقات کشور
– ماسوله خراسان
– شهر آلو
– کَند
خرو را باید دید
شهر خرو که متشکل از 4 محله است و هر کدام از محلات ویژگی های خاص خود را دارند ، منطقه علیا یا همان خرو بالا که این روزها به نام بهارستان نام گذاری شده دارای آب و هوای کوهستانی است و خانه هایی مانند ماسوله دارد که پشت بام خانه ها حیاط خانه ی بالاتر است. زبان محلی خرو علیا ترکی است و عموم مردم با زبان ترکی سخن می گویند . فاصله ی منطقه ی علیا تا سفلی حدود یک کیلومتر است و منطقه ی سفلی ترکیب بین شهر قدیمی ساز با شهرک سازی است . جالب اینجاست که زبان محلی منطقه سفلی فارسی است و مردم این قسمت به زبان فارسی با هم سخن می گویند. کم کم از کوهستان که فاصله می گیریم و با فاصله ی کمتر از 500 متری شهرک امام رضا شروع می شود که بافتی کاملا شهری و شهرک سازی شده دارد . اینجا ترکیب علیا و سفلی است ، همان هایی که به علت فرسودگی منازل و یا مشکلات تردد خودرو در منطقه علیا و سفلی به شهرک امام رضا کوچ کرده اند و اینجا زندگی می کنند. شهرک امام رضا و ساحل برج را جاده ی مشهد نیشابور از هم جدا می کند و ساحل برج نیز بعد از جاده شروع می شود . اغلب برج نشینان هم از منطقه علیا هستند و اصالتا ترک زبان هستند اما در میان آن ها بچه های خرو سفلی هم وجود دارد و اهالی آن ها ترکیبی است . در مجموع فارس و ترک اینجا مانند برادرند. فرقی نمی کند فارس هستی یا ترک ، از علیا هستی یا سفلی . اینجا همه خروی اند ، یک شهروند عاشق خرو .
عمده اهالی خرو سفلی که این روزها گلستان نام گذاری شده است سادات هستند و شایان ذکر است که شهر خرو 85 شهید و 2 شهید گمنام دارد.
اینجا کشاورزی در بالاترین میزان خودش است ، هر بچه ای اینجا فرق بین آلو طرقبه با آلو قطره طلایی را می داند . می داند برای چه درختی چه کودی لازم است و نحوه ی آبیاری باغ ها در شب چگونه است. اینجا زندگی به کشاورزی گره خورده است .
خرو از لحاظ کشاورزی ::
وجود سه رودخانه پرآب و ۱۷ رشته قنات از جمله قناتهای: روی تخت، بالاده، بازه چغندر و کاریز زلفی سبب شده که باغ های میوه همچون حریری سبز اطراف این شهر را احاطه کنند و درختان آلو، سیب، آلبالو، هلو، گیلاس، انگور، گردو و گلابی محصولات این باغها هستند و شهرت باغداری این شهر به دلیل وجود بیش از ۶۰۰ هکتار باغ آلوی آن است که این شهر را به پایتخت آلوی کشور معروف کردهاست.
در مجموع شهر خرو بزرگترین تولید کننده و پایتخت آلوی ایران است . و ما در چیکوه به خروی بودن خودمان می بالیم. در چیکوه سعی کرده ایم تمام محصولات کشاورزی تولید شده در شهر خرو را بدون واسطه به دست شما برسانیم. ممنون از شما بابت خرید از چیکوه .