طب اسلامی درباره خواص آلو سیاه چه نظری دارد؟ خواص این میوه خشک شده در طب قدیم چه بوده است؟ روشهای درمانی آلوسیاه در مواجهه با مشکلات گوناگون به چه صورت است؟ باید ها و نباید های موسق درباره آلو سیاه چیست؟ اینها سوالاتی هستند که در این مقاله به آنها جواب داده شده است. با ما باشید تا قدمی در ارتقای شناخت راستین از طبیعت، برداشته باشیم.
در این صفحه خواهیم خواند
■ آلو سیاه چیست؟
آلوها انواع بسیار مختلفی دارند که آنها را بنا به اندازه و شکل ظاهریشان به دو دسته تقسیم کرده اند: آلو اروپایی یا ایتالیایی و آلو ژاپنی. آلوهای اروپایی به عنوان آلوخشک در جهان شناخته میشوند. در کل آلوهای اروپایی از جمله آلو بخارا، شکل ظاهری چروکیده و یا بلندی دارند و به صورت خشک شده به فروش میرسند. آلوهای ژاپنی نیز شکل ظاهری شفاف و گردتری دارند که به سه گروه آلو سیاه، آلو قرمز و آلو زرد تقسیم میشوند. از انواع آلوها میتوان به آلو قرمز، آلو سیاه، آلو سبز، آلو اروپایی، آلو قطره طلا و آلو زرد اشاره کرد. آلو سیاه در گروه آلوهای ژاپنی قرار دارد که طبق نتایج حاصل، تا به امروز نزدیک به ۲۰۰۰ نوع آلوی سیاه از خاستگاه های مختلف در سراسر جهان یافت شده است. شکل ظاهری الو سیاه ها نسبتا گرد و در رنگ های بنفش تیره و یا قرمز درخشان یافت میشوند.
الو سیاه در اوایل بهار شروع به میوه دهی کرده و در اواخر بهار شما میتوانید این میوه را از بازار تهیه کنید. طعم شیرین، بافت متراکم و پوست زخیم آلو سیاه از ویژگی های منحصر به فرد این میوه میباشد. اگر شما نیز طرفدار میوه های شیرین و نسبتا ترش هستید میتوانید آلو را به لیست میوه های مورد علاقه خود اضافه کنید. الو سیاه منبع آنتی اکسیدان هایی است که باعث میشود علاوه بر طعم لذیذ میوه، خواص درمانی آن نیز افزایش یابد. آلو سیاه توجه طرفداران زیادی را در سراسر جهان به خود جلب کرده است. به همین دلیل بسیاری برای اینکه بتوانند در تمام فصول سال از خواص و طعم لذیذ آلوی سیاه بهرهمند شوند، شروع به خشک کردن ان میکنند. برخی دیگر نیز جهت تامین ویتامین های مورد نیاز بدن، رفع و حتی درمان بیماری های مختلف، آب آلو سیاه را تهیه و سپس مصرف میکنند.
همچنین در چیکوه بخوانید :: آیا آلو خشک قند دارد؟
■ چند نقطه در مورد مصرف آلو سیاه در طب اسلامی
- همانطور که قبل تر اشاره کردیم آلو سیاه انواع بسیار مختلفی دارد که تا کنون نزدیک به ۲۰۰۰۰ نوع از آن در سراسر جهان یافت شده است. طبق نتایج حاصل از تحقیقات طب اسلامی، آلو سیاه ها اغلب طبع سرد دارند؛ بنابراین افرادی که طبعشان سودا و یا صفرا است برای نرم کردن استخوان ها و بهبود عملکرد زانو ها و مفاصل خود میتوانند از این میوه به ميزان لازم استفاده کنند. همچنین افرادی که از درد مفاصل رنج میبرند و یا دچار خشکی مفصل شدهاند الو را از سبد غذایی خود حذف نکنند. آلو سیاه ترکیبات ضد التهابی قوی به همراه دارد که این ویژگی مانع بالا رفتن کلسترول در خون میشود. زیاده روی در مصرف آن باعث بروز مشکلاتی چون التهاب مفاصل میشود.
- در طب اسلامی تاکید شده که افرادی که مزاجشان سرد است سعی کنند از خوردن آلو خودداری کنند به ویژه مصرف آن در ناشتا میتواند بسیار خطرناک باشد. ساده ترین راه برای شناختن طبع آلوها در طب اسلامی، چشیدن مزهی آنهاست. اغلب آلوهای خشک دارای طبع سرد و آلوهای شیرین دارای طبع سرد و تر هستند.
- نکته ی دیگر که در مصرف آلوی تازه باید به آن توجه داشته باشید، کندن پوست آن قبل از مصرف است. بنا به مطالبی که در طب اسلامی به آنها اشاره شده، مصرف آلوی تازه با پوست ممکن است باعث بروز مشکلاتی جدی در بدن فرد شده و عملکرد طبیعی بدن را دچار اختلال سازد. بهترین روش برای استفاده از خواص آلو، خشک کردن بدون پوست آن است. در طب اسلامی گفته شده است که اگر پوست آلو کهنه و خشک شود ضررهایش از بین رفته و مواد مغذی در آن باقی میماند. بنابراین بهترین روش مصرف پوست، خشک کردن آن است.
■ خواص آلو سیاه در طب اسلامی
- پیشینیان گفته اندآلو هرچه خشک شود و کهنه تر شود بهتر است زیرا این الو نفعش باقی مانده و ضررش رفته. میدانیم انسانهای گذشته حرفهای با ارزشی از روی تجربیات خود گفته اند که به مرور زمان با پیشرفت تکنولوژی ریشه ی علمی یافته اند. درباره این سخن هم امروزه گفته میشود که ویتامین های موجود در خشک شده میوه ها قوی تر و ماندگارتر از نوع تازه آنهاست. ما با شناختن کامل میوههای موجود در طبیعت و اتکاء به دانش های بنیادین هستی، میتوانیم با بسیاری از بیماریهای مختلف، بدون نیاز به ابزارهای فنی و عمل های جراحی مبارزه کنیم. در طب اسلامی آلو سیاه جز مهمترین میوه هایی است که باعث درمان و رفع بسیاری از بیماری ها در بدن میشود.
- در قرآن بارها نام میوه های مختلف از جمله زیتون و انجیر برده شده است که در آن خداوند چند مرتبه به انجیر و زیتون قسم خورده است. امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی در زمینه های مختلف از جمله پزشکی، ثابت شده این دو میوه خواص بسیار فوق العاده ای برای بدن دارند. جالب است بدانید آلو سیاه نیز به علت داشتن ویتامین های K،A،C، تیامین، نیاسین، ریبوفلاوین، B6 و فولات، نقش بسیار مهمی در درمان مشکلات احتمالی بدن، دارد. ویتامین C موجود در آلو سیاه به سلامتی، جوانسازی، درمان آکنه های پوستی، کاهش چین و چروک و خشکی پوست کمک میکند. ویتامین C علاوه بر ساختن بافت های پوست، سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و برای جلوگیری از سرماخوردگی بهترین گزینه می باشد.
- جالب است بدانید افرادی که طبعشان صفراوی است و دچار اختلال کم خوابی هستند میتوانند برای درمان آن از آلو سیاه استفاده کنند. چرا که الو سرد است و برای صفرا و سودا مفید است. ویتامین K یکی دیگر از ویتامین های موجود در آلو سیاه است که از طریق انتقال کلسیم به خارج از رگ ها مانع ایجاد پلاکت در خون شده و فرد را از گرفتگی عروق نجات می دهد. مصرف آلو سیاه استخوان ها را نرم میکند، پس اگر خشکی مفصل دارید یا زانوهایتان موقع راه رفتن صدا می دهد الو بخورید. الو منبع فیبر است و فیبر موجود در آلو سیاه میتواند، یبوست را درمان کند. همچنین این آلو باعث بهبود عملکرد قلب شده و سلامتی قلب را به شما هدیه میدهد.
خواص آلو سیاه در طب اسلامی برای کبد
آلو سیاه کبد چرب را درمان میکند. در طب اسلامی توصیه شده است که شبانگاهان 2 عدد آلو را درآب بخیسانید و اجازه دهید تا صبح در آب بمانند. به هنگام صبح دم قبل از صرف صبحانه بصورت ناشتا این دو آلو را به همراه آب آن، میل نمایید.
در چیکوه می توانید بخوانید :: آلو خشک برای چی خوبه
خواص آلو سیاه در طب اسلامی برای یبوست
آلوسیاه حاوی مقدار زیادی فیبر مفرح است. در طب اسلامی از برترین خاصیت های آلوی سیاه به ملین بودن آن تاکیید شده است. برای درمان سنتی یبوست کافی است هشت عدد آلوی خشک را به همراه پنج عدد انجیر به مدت 12 ساعت در آب جوش بخیسانید. حدود نیم ساعت قبل از وعده غذایی آن را با مقداری عسل مخلوط کرده و میل نمایید. این درمان تاثیر خوبی در نرم شدن روده ها دارد.
خواص آلو سیاه در طب اسلامی برای معده
آلو سیاه از دسته آلوها و از خانواده هلو، شلیل و بادام میباشد. این میوه با از بین بدن کرم های معده مشکلات این قسمت را درمان میکند. درطب اسلامی توصیه شده که برای دفع کرمهای معده، نصف لیوان آب آلو سیاه را صبح بصورت ناشتا به مدت ۴ روز بنوشید.
خواص آلو سیاه در طب اسلامی برای ریه
یکی از خواص آلو سیاه برای ریه، تقویت عضلات ریه و شستشوی موثر آن می باشد. نحوه مصرف در طب اسلامی بدین صورت است که نیم کیلو آلو، زردچوبه، چوب دارچین، عسل و نمک سولفات را در4 لیوان آب جوش بجوشانید و سپس از صافی عبور دهید و بگذارید خنک شود. برای نتیجه گیری بهتر، با مصرف ۲ تا ۳ لیوان از این جوشانده در ساعات اولیه صبح، می توانید به طور کامل ریه خود را شستشو دهید.
تذکر:
افرادی که دچار سنگ کلیه، ناراحتی طحال، مشکلات حاد گوارشی و روماتیسم هستند باید در مصرف آلو احتیاط کنند.
همین حالا می تونید با کارشناسان و مشاوران چیکوه تماس بگیرید و به رایگان مشاوره سلامت بگیرید.