بلاگ, عمومی

طبع آلو خشک

طبع آلو خشک
  • قدرت طبع آلو خشک را دست کم نگیرید. طبع همان طبیعت یا مشخصه تغییر ناپذیر شماست که شبیه اثر انگشت با هیچ دارو و درمانی ویا هیچ عمل جراحی ای تغییر نمی کند. هر غذایی طبعی دارد و دانستن آن میتواند به تنظیم رژیم غذایی سالم کمک کند. آلو خشک طبع سرد و تقریبا” تری دارد و مناسب افرادی است که مزاجی مخالف آن دارند. در این مقاله ضمن شناخت انواع طبعها و مزاج های چهارگانه، به این دانش دست می یابیم که چگونه با یادگیری شناخت طبع های چهار گانه بتوانیم سیستم ایمنی بدن را بالا ببریم.

     

    تفاوت طبع و مزاج

    در علوم پزشکی سنتی طبع و مزاج نقش بسیاری در شناسایی و درمان بیماری ها داشته اند. طبع حالت بدنی است که در هر فرد به دو حالت طبع اصلی و طبع اکتسابی وجود دارد. عواملی از جمله وراثت، تغذیه، موقعیت و منقطه جغرافیایی و … در شکل گیری طبع نقش دارند. طبع اصلی، طبعی است که فرد از بدو تولد با آن متولد میشود اما طبع اکتسابی، طبعی است از تغییر طبع اصلی طی تغییرات محیطی بوجود می آید. چهار طبع به نام طبع سرد، طبع گرم و طبع معتدل و طبع نامعتدل وجود دارند که در ادامه بطور مفصل به آنها میپردازیم.

     

    طبع آلو خشک

    طبع آلو خشک

     

    همچنین در چیکوه بخوانید :: آلو خشک برای چی خوبه

     

    مزاج از ترکیب عناصر چهارگانه آتش، آب، باد و خاک به وجود می آید که می توانند در صورت تغییر شرایط زیستی در سلامت افراد نقش داشته باشند. در صورت ترکیب چهار عنصر، دو دسته مزاج متعادل و نامتعادل پدید می آیند. مزاج های اصلی عبارتند از مزاج صفراوی(گرم و خشک) عنصر آتش، مزاج دموی(گرم و تر) عنصر باد، مزاج سوداوی(سرد و خشک) عنصر خاک، مزاج بلغمی(سرد و تر) عنصر آب. در صورت تعادل چهارمزاج اصلی، مزاج متعادل و در صورت غلبه هر یک از این مزاج ها، مزاج نامتعادل پدید می آید. افراد با مزاج متعادل در سه دسته گرم و تر،گرم و سرد،  سرد و تر قرار میگیرند.

     

    اهمیت مزاج و طبع غذاها

    حفظ تعادل در هر چیزی ضروری است و در صورت خروج بدن از تعادل، سلامتی به خطر افتاده و مشکل ساز میشود. برای رعایت تعادل در مزاج باید به طبع مواد غذایی، نوع پوشاک، محیط جغرافیایی، خواب و بیداری، حالات روانی و… توجه ویژه ای شود. اهمیت شناخت طبع ها به اندازه ای است که میتوان با اطلاعات کافی در این زمینه از ابتلا به اختلالات جسمی و حتی روانی جلوگیری کرد.

     

    اعتدال در مزاج ها

    برای حفظ اعتدال در مزاج ها نیازمند شناخت طبع غذاهای مورد استفاده ی خود هستیم تا با این شناخت در حفظ اعتدال در رژیم غذایی خود بکوشیم. در ادامه با فهرستی از طبع غذاهای مختلف روبرو میشوید تا پس از شناسایی مزاج خود، غذاهایی با طبع سازگار با بدن خود را در رژیم غذایی خود بگنجانید.

     

    فهرست طبع مواد غذایی:

    خوراکی های گرم و تر

    خوراکیهای گرم و تر عبارتند از خورشت بادمجان، خورش قورمه سبزی، آبگوشت به، آبگوشت کلم قمری، آب شو ، کره، خامه، روغن، نیمرو، تخم مرغ، گوشت بز، عسل، نخود، آب آبگوشت، گوشت بوقلمون، شیر میش، گوشت غاز (پرنده)، گوشت گوسفند، گوشت مرغ خانگی، گوشت مرغابی و اردک، میگو (روبیان)، گوشت بلدرچین، گوشت کله، جگر، انواع توت ها، خربزه، هویج ( زردک)، سیب، شلغم، کدو، کنجد، گلاب، لوبیا قرمز، انجیر، انگور، بادام زمینی، بادام شیرین، بادام کوهی، به، تخم خربزه، توت (شاه توت)

     

    خوراکی های گرم و خشک

    خوراکی های گرم و خشک عبارتند از گوشت گنجشک، گوشت لک لک، نمک طعام (خیلی گرم و خشک)، گوشت اردک، خورش فسنجان، گوشت آهو، شیر شتر، گوشت شتر، گوشت شتر مرغ ، گوشت کبوتر، کوهان شتر(خیلی گرم و خشک)، گوشت گاومیش، انبه، بادام کاغذی، بادمجان (خیلی گرم و خشک)، تخم شربتی، بولاغ اوتی، پرتقال، پسته، پونه (خیلی گرم و خشک)، پیاز (خیلی گرم و خشک)، پیه ( دمبه)، ترب (خیلی گرم و خشک)، تره، جعفری، دینارویه، چای، خردل ها، خرما، خرمالو، دارچین، روغن، ریحان، زرد چوبه، کرفس، کشمش انگور سیاه ( مویز)، کلم، کنگر، گردو، گل سرخ (خیلی گرم و خشک)، لپه، مرزه، موسیر، موم عسل، نارگیل، نخود، نعناع ، عرق بهار نارنج، هل، زعفران، زنجبیل، زنیان، زیتون، زیره سیاه، سیر، شنبلیله، فلفل (خیلی گرم و خشک)، فندق

     

    خوراکی های سرد و خشک

    کشک، گوشت گاو، گشنیز، گیلاس، لیمو امانی، لیمو ترش، لیمو شیرین، ماش، نارنج، نشاسته، ارزن، ازگیل، انار ترش، تمبرهندی، جو، ذرت، ریواس، زرشک، سرکه، سنجد، شاه بلوط

     

    علاوه بر این ها بخوانید :: آیا آلو خشک قند دارد؟

     

    خوراکی های سرد و تر

    خوراکی های سرد و تر عبارتند از پنیر، خیار، دوغ، زردآلو، کدو (تخم)، کدو حلوایی، گلابی، هلو، هندوانه، اسفناج، آلو، انار، باقلا، بالنگ، بامیه، خرفه، شیر بز، ماست، مرغ ماشینی، قره قروت، شیر بز، ماهی

     

    خوراکی های متعادل

    خوراکی های متعادل عبارتند از شیر گاو، گوشت کبک، گوشت کبک دری، کوکو سبزی، فرنی، کوفته، کشک بادنجان، شیر برنج، نان فطیر، برگ چغندر، برنج، تمشک، چغندر، عدس، عناب، گرمک، گندم، قهوه، کاسنی، کاهو، موز

     

    ویژگی افراد با مزاج های چهارگانه اصلی

    برای شناخت و تشخیص مزاج خود این گونه عمل کنید. از طریق گروه خونی، ویژگی های رفتاری، واکنشات جسمی، رنگ پوست و سن میتوان طبع و مزاج افراد را تشخیص داد.

     

    مزاج صفراوی

     افراد با این مزاج پرانرژی، شدیدا گرمایی، خونگرم، زود جوش و زیرک هستند. معمولا اندامی استخوانی و درشت با موهایی ضخیم و پوست زردرنگ دارند. میل به غذاهای سرد و ترش در آنها زیاد است. طبع این افراد گرم و خشک است. معمولا در تمام فصول دمای بدن آنها بالا میباشد و راحت دوش آب سرد میگیرند. این دسته عطش زیادی دارند و به راحتی نمی توانند غذاهایی با طبع گرم میل کنند چون موجب گرمی بیشتر در بدن آنها میشود.

     

    مزاج سوداوی

    رنگ پوست آنها اغلب تیره است و افرادی مغرور، یک دنده و عصبی هستند. همچنین کم حوصله، وسواسی، ترسو گوشه گیر، خجالتی و جدی هستند. دیرتر از دیگران دچار بیماری میشوند و طبع سرد و خشک دارند. این افراد کم تر تمایل به خواب دارند. بسیار سرمایی اند و موهایی تیره و کم پشت دارند. معمولا برونگرا هستند و تمایل به غذاهای شیرین و گرم در آنها زیاد است. معمولا این دسته به افراد خونسرد و دوراندیش شناخته میشوند.

     

    طبع آلو خشک

    طبع آلو خشک

     

    مزاج بلغمی

    کسانی که دارای مزاج بلغمی هستند معمولا طبع سرد و تر دارند. پرخور، شوخ طبع، آسان گیر و کند هستند. معمولا پوست هایی روشن دارند و دردهای مفصلی و استخوانی بیشتری را تجربه میکنند. نبستا کمتر عطش میشوند و ساعات خواب زیادی دارند. اغلب وزن زیاد به همراه موهای کم و نازک دارند و کم انرژی اند. عصبی شدن کمتر در آنها به چشم میخورد و تمایل زیادی به مصرف ادویه ها و خوراکی های شیرین دارند.

     

    مزاج دموی

    میل به مصرف خوراکی های شیرین و ترش در افرادی که مزاج دموی دارند زیاد است. خوش بین، شجاع، پرانرژی، صبور و آرام هستند. رنگ پوست سرخ دارند و کمتر دچار بیماری میشوند اما بیماری های خونی و قلبی در آنها بیشتر دیده میشود. مزاج دموی ها، طبع گرم و تر دارند. بدن آنها رگ های برجسته دارد و اشتهای خوبی دارند. موهای پرپشت دارند و آنچنان سرمایی یا گرمایی نیستند.

     

    جمع بندی

    حالا که با طبع و مزاج خود به تقریب آشنایی دارید سعی کنید تا اعتدال را در رژیم غذایی خود حفظ کنید. اگر یکی از مزاج ها بر دیگری غلبه کند باعث بیماری میشود و باید در مصرف مواد غذایی، خوراکیی مخالف آن مزاج مصرف کرد. این قانون  دنیای خوراکی هاست. برای مثال فرد با مزاج بلغمی(سرد و تر) بهتر است از غذاهای گرم و خشک استفاده کند. برای فردی با مزاج صفراوی(گرم و خشک) خوردن خوراکی های سرد و تر توصیه می شود. افراد با مزاج دموی(گرم و تر) بهتر است غذاهای سرد و خشک بخورند. ودر نهایت افراد با مزاج سوداوی(سرد و خشک)  به غذاهای گرم و تر تمایل بیشتری دارند وبرای تعادل بیشتر باید از این تیپ غذاها استفاده کنند. پس همانطور که مشاهده کردید، حرارت طبع می تواند سرد/ ولرم/ گرم باشد و رطوبت آن نیز بصورت تر/ مرطوب/ خشک خود را نشان میدهد. آلو خشک با طبع سرد و تقریبا تر مناسب افرادی است که مزاجی مخالف آن دارند.

     

    چرا باید آلو خشک رو از چیکوه خرید کنی ؟

    1. حذف واسطه : مهمترین دلیل اینه که ما دلال نیستیم، چیکوه تشکیل شده از جوونایی که میخوایم محصولات شهر خودمون رو خودمون بفروشیم.
    2. محصول اصل : خود شما هم کاملا می دونید که تشخیص جنس اصل در خرید عمده خشکبار کار سختیه ، به ما اعتماد کنید ، ما چیکوهیم!
    3. ارسال سریع و مطمئن : ما سال هاست تو این کاریم پس سعی می کنیم محصول رو سریعا براتون با مطمئن ترین راه ارسال کنیم.
    4. تضمین کیفیت : اگر به هر دلیلی از محصولات چیکوه ناراضی بودید می تونید مرسوله رو برگشت بزنید و کل مبلغ رو از ما پس بگیرید .
    5. محصول تازه : ما سعی می کنیم تازه ترین محصول ممکن رو براتون فراهم کنیم و براتون ارسال کنیم.
    6. کارشناسان چیکوه : در چیکوه کارشناسانی وجود داره تا همه جوره جنس رو بررسی کنند و محصولات با تایید کارشناسان چیکوه براتون ارسال میشه.
    7. چون به ما کمک کنید. دیگه وقت اون رسیده میدون رو بدید دست جوون ها و کمی به جوون ها اعتماد کنید.
    8. چون ما میخوایم حالا حالا ها تو این بازار کار کنیم، پس سعی می کنیم بهترین باشیم!

     

    همین حالا می تونید با کارشناسان و مشاوران چیکوه تماس بگیرید و به رایگان مشاوره سلامت بگیرید.

    برای مشاهده محصولات فروشگاه چیکوه کلیک کنید.

     

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۶ رای

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *